Overslaan en naar de inhoud gaan
Zuzanna Czebatul — Photo © Stini Roehrs

Zuzanna Czebatul

Zuzanna Czebatul (1986, Polen) is actief in de Berlijnse clubcultuur als buitenwipper en DJ. In haar kunstpraktijk deconstrueert ze culturele symbolen uit de clubscene. Ze onderzoekt daarin de verbanden tussen popcultuur, individuele vrijheid en politieke ideologie. Zo stelt ze vragen over hoe deze machtsverhoudingen onze sociale realiteit structureren. 

 

Czebatul studeerde aan de Städelschule Frankfurt in 2013 en kreeg een beurs voor het MFA Program aan het Hunter College, New York. Ze is een van de laureaten van de Allegro Art Prize 2022, kreeg de Werkstattpreis 2022 van de Kunststiftung Erich Hauser, en de Hessische Kulturstiftung Travel Grant. 

 

Ze had solotentoonstellingen in o.a. Kunsthal Thy, Stenbjerg; Import Export, Warschau; EXILE Gallery, Wenen; en het MINI/Goethe-Institut Ludlow 38, New York. 

 

Haar werk was recent te zien in o.a. Dittrich & Schlechtriem, Berlijn; Neue Galerie, Kassel; Museum Of Modern Art, Warschau; en Kunsthalle Bratislava. Ze nam ook deel aan de biënnales van Genève, Athene en Wroclaw.   

Te zien op COME CLOSER

Macromolecule Exploiting some Biological Target, 2024

Groep sculpturen, nieuw werk

Dream/Engine. Brain/Drain. Vampire/Empire. De kleurrijke sculpturen van Zuzanna Czebatul hebben iets levendigs en speels, maar onschuldig zijn ze niet. Het zijn XXL-versies van populaire partydrugs. Voor velen vergemakkelijken XTC-pillen het sociaal contact op feestjes en in clubs. Maar ben je dan nog jezelf, of ga je op in het gedrag van de groep? In welke rol wil je kruipen? Er zijn ook spanningen tussen euforie en vermoeidheid, tussen droom en realiteit, tussen lichaam en techno.  

 

  • Doorlopend te zien 
  • Niet aanraken a.u.b.