Overslaan en naar de inhoud gaan
Tuur & Flup Marinus & Ariadna Estalella Alba — Photo © Darwin Cabrera

Tuur & Flup Marinus & Ariadna Estalella Alba

De Antwerpse broers Tuur (1981) en Flup (1985) Marinus werken al jaren samen aan projecten met danser-performer-kunstenaar Ariadna Estalella Alba (Spanje). Altijd projectmatig, interdisciplinair en projectspecifiek. A Walk In The Sculpture Park (2024) voor Middelheimmuseum is hun eerste werk als collectief.  

 

Danser-choreograaf Tuur Marinus studeerde schilderkunst aan Sint-Lucas (Antwerpen) en hedendaagse dans aan P.A.R.T.S (Brussel). Hij onderzoekt in zijn voorstellingen de relatie tussen choreografie en machtsverhoudingen. 

 

Flup Marinus studeerde audiovisuele kunsten aan RITCS (Brussel) en beeldende kunsten (striptekenen) aan LUCA (Brussel). Hij verkent op een humoristische wijze de raakpunten tussen mannelijkheid en monumentaliteit. 

 

Ariadna Estalella Alba is sinds haar verhuis naar Antwerpen betrokken bij verschillende artistieke organisaties van hedendaagse kunst en performance: o.a. WpZimmer, WorkSpaceBrussels, STORMOPKOMST en De Veerman. 

Te zien op COME CLOSER

A Walk In The Sculpture Park, 2024

Performance, nieuw werk

Voor het cirkelvormige pad in het museum ontwikkelden de kunstenaars een bijzondere audiotrack met instructies. Een beetje zoals de running app ‘Start to run’, maar verrassender. Want je wandelt niet alleen langs kunstwerken uit de Middelheimcollectie. Je gaat ook in interactie met je eigen lichaam, én met dat van anderen. Je wordt zelf de performer en maakt het onzichtbare werk zichtbaar. Zo bepaal jij hoe dit werk er voor de anderen uitziet. 

 

  • Zelf te activeren (duur: 20 min). Je hebt een koptelefoon of ‘oortjes’ nodig. Als je er geen hebt, kan je er gratis ontlenen in het bezoekerspaviljoen. 

     

  • Sluit je liever mee aan bij een activatie in groep? Dat kan op volgende momenten: