Overslaan en naar de inhoud gaan
SUPERFLEX — Photo © Ulrik Jantzen Büro Jantze

SUPERFLEX

SUPERFLEX werd in 1993 opgericht in Kopenhagen door Jakob Fenger, Bjørnstjerne Christiansen en Rasmus Rosengren Nielsen. Het Deense collectief ontwikkelt nieuwe vormen van stadsplanning. Hun alternatieve modellen voor nieuwe sociale en economische organisatie neemt vaak speelse vormen aan, van drankjes, hypnosesessies tot zelfs plantenkwekerijen.  

 

SUPERFLEX werkt binnen en buiten de fysieke locatie van de tentoonstellingsruimte. Een sleutelwerk is Superkilen (2011): een openbaar park in Kopenhagen als nieuwe gemeenschappelijke ruimte, ontworpen samen met de bewoners met verschillende afkomst. 

 

Ze hadden solotentoonstellingen in o.a. Parijs (2022); Guadalajara, Mexico (2022); Graz, Oostenrijk (2021); en Bazel (Zwitserland). Publieke projecten zijn o.a. Havneholmen Metrostation (2024) in Kopenhagen; Mujarrah Galaxy (2022) in Sharjah, Verenigde Emiraten; en Play Contract (2021) in Billund, Denemarken. 

 

One Two Three Swing! staat ook in Vordingborg, Denemarken (2020) en in Dora Observatory, Zuid-Korea (2019). 

Te zien op COME CLOSER

One Two Three Swing!, 2024

Sculptuur, nieuw werk voor collectie Middelheimmuseum

Stel je voor dat de oranje structuur van deze ‘schommel’ onder de grond doorloopt en dat die dit werk verbindt met gelijkaardige exemplaren op andere plekken. Dan kunnen we samen een beweging maken die over de hele wereld voelbaar is! Door samen te schommelen, activeren we collectieve energie. Het werk nodigt uit om de kracht van spel en samenwerking te verkennen. En ook na te denken over collectieve actie, democratie en sociale samenhang.  

 

Doorlopend te zien. Tip: voor de beste ervaring schommel je met drie personen naast elkaar. Begeleid kinderen bij het schommelen.