Overslaan en naar de inhoud gaan
Stef Van Looveren — Photo © Stef Van Looveren

Stef Van Looveren

Stef Van Looveren (die/hen) (1992) maakt video-installaties, foto's en collages. Hun werk tracht de performativiteit van menselijk gedrag te reflecteren en te ontmantelen, voornamelijk binnen het concept van gender. Door heel speels sociale gedragingen te imiteren en te vermengen met visuele cultuurelementen, neigt hun werk wat naar surrealisme. 

 

Van Looveren studeerde Schone Kunsten aan Central Saint Martins (Londen) en Sint-Lucas (Antwerpen). Voor hun werk kreeg Van Looveren de STRT Schot award, een prijs toegekend aan een afgestudeerde kunstenaar geselecteerd uit de twee kunstacademies in Antwerpen (Sint-Lucas en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten). 

 

In hun werk bevraagt de kunstenaar vaak gender in relatie tot identiteit en seksualiteit. Recente groepstentoonstelling is SITUASIAN (2023) in Devolution / One Piece Gallery (Fujian Province, China); de solo RADICAL HOPE – EYE to EYE (2023) maakte die voor het Radikal Jung Festival (Münich, Duitsland).  

Te zien op COME CLOSER

Confessions, 2024

Performance (wereldpremière)

Van Looveren combineert video met performance in sculpturale installaties. Hun exploratie van het lichaam laat zich inspireren door een hybride mix van elementen: religieuze iconografie, technologie, populaire cultuur en BDSM. Voor deze live performance gaat Stef Van Looveren solo. Door middel van hun lichaam en een brede waaier aan emotionele en maatschappelijke stadia worden onze verschillende identiteitslagen onderzocht.