Overslaan en naar de inhoud gaan
Sarah & Charles — Photo © GRAYSC

Sarah & Charles

Het duo Sarah (1981) & Charles (1979) woont en werkt in Brussel. Sinds 2004 werken ze aan een oeuvre met o.a. installaties, decors, performance, sculpturen en video’s. Hun werk verkent thema’s als perceptie en identiteit, op de smalle grens tussen fictie en realiteit. Het bevraagt de onzichtbare structuren en dynamieken die onze levens vormgeven. 

 

Veel inspiratie komt uit de wereld van entertainment en haar onzichtbare structuren. Dit vormt de basis voor meeslepende installaties waarin de kijker zowel onderwerp als object is. Wat is de rol van sets en rekwisieten? 

 

Sarah & Charles analyseren de mechanismen van storytelling en tonen ook de backstage. Ze ontwikkelden in opdracht verschillende kunstwerken voor de openbare ruimte in België. 

 

Hun solotentoonstelling In The Hands Of Puppets (2019), waarin een virtuele handpop in gesprek gaat met mensen die lijden aan een psychose, kreeg veel media-aandacht. De bijbehorende film ging in première op het International Film Festival Rotterdam in 2020. 

Te zien op COME CLOSER

Puppetry & Puppets, 2022

Sculptuur, bruikleen voor de collectie Middelheimmuseum

Geen poppenspel of poppen te zien, enkel de lege poppenkast staat er. De sculptuur wacht op jou om bespeeld te worden. Zonder de typische handpoppen kan je je eigen fantasie de vrije loop laten. Geen Jan Klaassen of Katrijn, geen koning, jager of heks. Bedenk gerust je eigen verhaal en personages. Dat kan heel grappig of juist bloedserieus theater opleveren. Het zet ons ook aan het denken over de beperkende regeltjes die we onszelf opleggen.  

 

  • Doorlopend te zien 
  • Aanraken mag!