Overslaan en naar de inhoud gaan
Isabelle Andriessen — Photo © Nikola Lamburov

Isabelle Andriessen

Isabelle Andriessen (1986, Nederland) woont en werkt in Amsterdam. In haar werk verkent ze manieren om levenloze synthetische materialen te animeren. Waarbij die dan een eigen metabolisme en gedrag ontwikkelen, schijnbaar buiten haar controle om. Zo verkent ze de duistere wereld tussen het levende en het levenloze, in een niet-menselijke wereld.   

 

Andriessen studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en de Malmö Art Academy. Ze nam in 2016 deel aan het Tracé Kunst & Wetenschap van de KNAW en was in 2017-2019 artist in residence aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. 

 

Ze had belangrijke solotentoonstellingen in Museum De Pont, Tilburg (2021) en in CAN Centre d’Art Neuchâtel, Zwitserland (2021). 

 

Ze nam deel aan groepstentoonstellingen in o.a. Moderna Museet, Malmö, Zweden (2023); FRONT International Cleveland, Ohio, VS (2022); GAMeC, Bergamo, Italië (2020); Modern Museum of Art, Warschau (2020); 15e Biënnale van Lyon (2019); en Lafayette Anticipations, Parijs (2018). 

Te zien op COME CLOSER

Ghouls, 2024

Sculptuur, nieuw werk

De ghouls doemen op aan de nooduitgangen en verluchtingsrooster van de Craeybeckx tunnel. Ze hebben iets duister ondergronds, met een zweem van angst, dood, grafkelders en geweld. Toch lokken deze sculpturen je ook dichtbij. De vreemde gedaanten hebben iets verleidelijks. Zijn ze een voorbode van een giftig wasteland waaruit de mens verdwenen is? Of suggereren ze net ontwikkeling en groei, een eindeloze drang naar leven?

 

  • Doorlopend te zien 
  • Niet aanraken a.u.b.